Met deze prestatie kan de biofarmaceutische groep definitief de bladzijde Zyrtec - Keppra omslaan. Dankzij die twee geneesmiddelen kende UCB zijn eerste succesmomenten in de geneesmiddelenindustrie. Dankzij de drie nieuwe geneesmiddelen verdwijnt Keppra naar de achtergrond, nadat Zyrtec eerder al verdween.

De omzet uit de drie nieuwe geneesmiddelen klokte in het derde kwartaal af op 251 miljoen euro of 18% meer dan in het tweede kwartaal. De omzet uit Keppra zakte weg naar 207 miljoen euro. Dit is echter nog altijd een sterk resultaat voor een geneesmiddel dat al in 2009 zijn patentbescherming verloor in de VS en in 2010 in Europa. UCB schat het omzetpotentieel van het trio Cimzia - Vimpat - Neupro in op 3,1 miljard euro per jaar.

Logischerwijze bevestigde UCB zijn vooruitzichten voor het hele jaar. De omzet zal minstens 3,2 miljard euro bedragen, de bedrijfskasstroom (ebitda) tussen 630 en 660 miljoen euro en de winst per aandeel ongeveer 1,70 euro. Minder goed nieuws is dat de groep de publicatie van de wetenschappelijke resultaten van zijn anti-sclerosegeneesmiddel, dat samen met Pfizer ontwikkeld wordt, verplaatst heeft van het vierde kwartaal van 2012 naar het eerste kwartaal van 2013. Dit doet sommigen vrezen voor slecht nieuws.

Met deze prestatie kan de biofarmaceutische groep definitief de bladzijde Zyrtec - Keppra omslaan. Dankzij die twee geneesmiddelen kende UCB zijn eerste succesmomenten in de geneesmiddelenindustrie. Dankzij de drie nieuwe geneesmiddelen verdwijnt Keppra naar de achtergrond, nadat Zyrtec eerder al verdween.De omzet uit de drie nieuwe geneesmiddelen klokte in het derde kwartaal af op 251 miljoen euro of 18% meer dan in het tweede kwartaal. De omzet uit Keppra zakte weg naar 207 miljoen euro. Dit is echter nog altijd een sterk resultaat voor een geneesmiddel dat al in 2009 zijn patentbescherming verloor in de VS en in 2010 in Europa. UCB schat het omzetpotentieel van het trio Cimzia - Vimpat - Neupro in op 3,1 miljard euro per jaar.Logischerwijze bevestigde UCB zijn vooruitzichten voor het hele jaar. De omzet zal minstens 3,2 miljard euro bedragen, de bedrijfskasstroom (ebitda) tussen 630 en 660 miljoen euro en de winst per aandeel ongeveer 1,70 euro. Minder goed nieuws is dat de groep de publicatie van de wetenschappelijke resultaten van zijn anti-sclerosegeneesmiddel, dat samen met Pfizer ontwikkeld wordt, verplaatst heeft van het vierde kwartaal van 2012 naar het eerste kwartaal van 2013. Dit doet sommigen vrezen voor slecht nieuws.