Aan de basis van het economisch wonder lag - evenals in Duitsland trouwens - de Tweede Wereldoorlog. Hiroshima en Nagasaki legden de kiem voor de Golden Sixties in Japan.

Beide steden werden door Amerikaanse atoombommen in puin gelegd, maar uit de fallout van de ontploffingen van de atoombommen ontstonden bedrijven als Sony en Honda.

De Japanners zijn dus gewend om zich aan extreme omstandigheden aan te passen, iets wat hun in de komende kwartalen goed van pas kan komen. Mogelijk wordt nu de grondslag gelegd voor een nieuwe periode van sterke economische groei.

Aan de basis van het economisch wonder lag - evenals in Duitsland trouwens - de Tweede Wereldoorlog. Hiroshima en Nagasaki legden de kiem voor de Golden Sixties in Japan. Beide steden werden door Amerikaanse atoombommen in puin gelegd, maar uit de fallout van de ontploffingen van de atoombommen ontstonden bedrijven als Sony en Honda. De Japanners zijn dus gewend om zich aan extreme omstandigheden aan te passen, iets wat hun in de komende kwartalen goed van pas kan komen. Mogelijk wordt nu de grondslag gelegd voor een nieuwe periode van sterke economische groei.