De Hinduja-groep is een gediversifieerd internationaal bedrijf dat zich al sinds 1914 bezighoudt met bankieren en aanwezig is in de banksector met Hinduja Bank Switzerland en IndusInd Bank in India.

De groep biedt KBL niet alleen een stabiel onderdak, continuïteit en een zorgzaam bestuur, maar geeft de bank ook ruimere toegang tot de snel groeiende markten in het Midden-Oosten, India en Azië.

De Hinduja-groep wil KBL epb internationaal uitbreiden door gebruik te maken van de bedrijfsbelangen van de groep in meer dan 100 landen.

KBL epb is een van de grootste Europese onshore privatebankinggroepen met een netwerk van aangesloten lokale banken op 55 plaatsen in tien Europese landen: België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Monaco, Nederland, Polen, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Eind 2009 had KBL epb een beheerd vermogen van 47 miljard euro, 37 miljard euro aan activa in bewaring en, via een belang van 52,7% in EFA, 103 miljard euro aan activa in beheer.

De transactie houdt de verkoop in van het totale belang dat KBC heeft in KBL epb en omvat alle privatebankingdochters en effectenbewarings- en levensverzekeringsactiviteiten.

Het merk, de directie en de activiteiten van KBL epb blijven integraal behouden en het hoofdkantoor van KBL epb blijft ook in Luxemburg.

Het afronden van deze transactie is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door de toezichthouder(s) en zal vermoedelijk plaatsvinden in het derde kwartaal van 2010.

Per 31 maart 2010 maakt de transactie voor KBC een positief proformabedrag van ongeveer 1,3 miljard euro aan kernkapitaal vrij. Dat leidt tot een verhoging van de core Tier -1-ratio van KBC met 1% en tot een bijzonder sterke pro forma core Tier -1-ratio van 10,4%.

KBC zal privatebankingdiensten blijven aanbieden in België en Centraal- en Oost-Europa via zijn privatebankingactiviteiten onder de merknaam KBC.

Jan Vanhevel, CEO van de KBC-groep: 'De transactie van vandaag is een belangrijke eerste stap in de uitvoering van onze aangepaste strategie. Door deze desinvestering maken we een aanzienlijk kapitaalbedrag vrij, versterken we de KBC-groep verder en concentreren we ons op onze kernactiviteit als bank-verzekeraar en op onze kernmarkten (België, Centraal- en Oost-Europa), en dat met een verlaagd risicoprofiel. Door deze belangrijke transactie kan de groep een erg sterke pro forma core Tier 1-ratio van 10,4% voorleggen per 31 maart 2010. Op persoonlijk vlak nemen we met spijt in het hart afscheid van onze KBL epb-collega's, met wie we vele jaren succesvol hebben samengewerkt. Maar we zijn ervan overtuigd dat de Hinduja-groep ervoor zal zorgen dat KBL epb zijn activiteiten verder kan ontwikkelen, de toekomst van zijn personeel kan verzekeren en een hoogstaande dienstverlening kan blijven bieden aan zijn cliënten.'

De Hinduja-groep is een gediversifieerd internationaal bedrijf dat zich al sinds 1914 bezighoudt met bankieren en aanwezig is in de banksector met Hinduja Bank Switzerland en IndusInd Bank in India. De groep biedt KBL niet alleen een stabiel onderdak, continuïteit en een zorgzaam bestuur, maar geeft de bank ook ruimere toegang tot de snel groeiende markten in het Midden-Oosten, India en Azië. De Hinduja-groep wil KBL epb internationaal uitbreiden door gebruik te maken van de bedrijfsbelangen van de groep in meer dan 100 landen. KBL epb is een van de grootste Europese onshore privatebankinggroepen met een netwerk van aangesloten lokale banken op 55 plaatsen in tien Europese landen: België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Monaco, Nederland, Polen, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Eind 2009 had KBL epb een beheerd vermogen van 47 miljard euro, 37 miljard euro aan activa in bewaring en, via een belang van 52,7% in EFA, 103 miljard euro aan activa in beheer. De transactie houdt de verkoop in van het totale belang dat KBC heeft in KBL epb en omvat alle privatebankingdochters en effectenbewarings- en levensverzekeringsactiviteiten. Het merk, de directie en de activiteiten van KBL epb blijven integraal behouden en het hoofdkantoor van KBL epb blijft ook in Luxemburg. Het afronden van deze transactie is afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door de toezichthouder(s) en zal vermoedelijk plaatsvinden in het derde kwartaal van 2010. Per 31 maart 2010 maakt de transactie voor KBC een positief proformabedrag van ongeveer 1,3 miljard euro aan kernkapitaal vrij. Dat leidt tot een verhoging van de core Tier -1-ratio van KBC met 1% en tot een bijzonder sterke pro forma core Tier -1-ratio van 10,4%. KBC zal privatebankingdiensten blijven aanbieden in België en Centraal- en Oost-Europa via zijn privatebankingactiviteiten onder de merknaam KBC. Jan Vanhevel, CEO van de KBC-groep: 'De transactie van vandaag is een belangrijke eerste stap in de uitvoering van onze aangepaste strategie. Door deze desinvestering maken we een aanzienlijk kapitaalbedrag vrij, versterken we de KBC-groep verder en concentreren we ons op onze kernactiviteit als bank-verzekeraar en op onze kernmarkten (België, Centraal- en Oost-Europa), en dat met een verlaagd risicoprofiel. Door deze belangrijke transactie kan de groep een erg sterke pro forma core Tier 1-ratio van 10,4% voorleggen per 31 maart 2010. Op persoonlijk vlak nemen we met spijt in het hart afscheid van onze KBL epb-collega's, met wie we vele jaren succesvol hebben samengewerkt. Maar we zijn ervan overtuigd dat de Hinduja-groep ervoor zal zorgen dat KBL epb zijn activiteiten verder kan ontwikkelen, de toekomst van zijn personeel kan verzekeren en een hoogstaande dienstverlening kan blijven bieden aan zijn cliënten.'