De Hindenburg was een Duits luchtschip dat in brand vloog en vervolgens neerstortte. Een gelijkaardig scenario zou nu ook de Standard & Poor's 500 kunnen overkomen.

De Hindenburg Omen duikt op de beurs op wanneer een ongewoon groot aantal bedrijven uit de Standard & Poor's 500 nieuwe hoogtepunten en nieuwe bodems bereiken.

Er is overigens nog een andere factor die zorgwekkend lijkt. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Investors Intelligence was het optimisme bij de beleggers nog nooit zo groot. Een dergelijke mate van optimisme gaat vaak een correctie vooraf.

De Hindenburg was een Duits luchtschip dat in brand vloog en vervolgens neerstortte. Een gelijkaardig scenario zou nu ook de Standard & Poor's 500 kunnen overkomen. De Hindenburg Omen duikt op de beurs op wanneer een ongewoon groot aantal bedrijven uit de Standard & Poor's 500 nieuwe hoogtepunten en nieuwe bodems bereiken. Er is overigens nog een andere factor die zorgwekkend lijkt. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Investors Intelligence was het optimisme bij de beleggers nog nooit zo groot. Een dergelijke mate van optimisme gaat vaak een correctie vooraf.