Analisten spreken van het 'Hindenburg Omen' wanneer een ongewoon hoog aantal aandelen op de New York Stock Exchange op nieuwe pieken en dieptepunten voor de afgelopen 52 weken afsluit. Daarbij zijn er nog een aantal andere voorwaarden die vevuld moeten worden.

Zo moet de NYSE hoger staan dan 50 dagen voordien, moet de trend negatief zijn in de breedte en moet het aantal nieuwe piekkoersen toch onder het aantal nieuwe dieptepunten liggen. In het verleden is het 'Hindenburg Omen' echter niet altijd een betrouwbare indicator gebleken.

Analisten spreken van het 'Hindenburg Omen' wanneer een ongewoon hoog aantal aandelen op de New York Stock Exchange op nieuwe pieken en dieptepunten voor de afgelopen 52 weken afsluit. Daarbij zijn er nog een aantal andere voorwaarden die vevuld moeten worden. Zo moet de NYSE hoger staan dan 50 dagen voordien, moet de trend negatief zijn in de breedte en moet het aantal nieuwe piekkoersen toch onder het aantal nieuwe dieptepunten liggen. In het verleden is het 'Hindenburg Omen' echter niet altijd een betrouwbare indicator gebleken.