Zijn rechterhand Charlie Munger haalde nog forser uit naar de supersnelle computers die in een wip en een zucht aandelen kopen en verkopen. HFT kan vergeleken worden met ratten in een graansilo, aldus Munger. Een fatsoenlijke bijdrage aan de beschaving leveren de HFT-traders geenszins.

Ook de veronderstelling dat ze voor meer liquiditeit op de markt zorgden, werd door Munger onder de mat geveegd. Ze dreven weliswaar de verhandelde volumes op, maar dat is niet hetzelfde liquiditeit. De dupe van de HFT-zaak zijn de kleine beleggers, wiens winsten ingepikt worden.

Zijn rechterhand Charlie Munger haalde nog forser uit naar de supersnelle computers die in een wip en een zucht aandelen kopen en verkopen. HFT kan vergeleken worden met ratten in een graansilo, aldus Munger. Een fatsoenlijke bijdrage aan de beschaving leveren de HFT-traders geenszins. Ook de veronderstelling dat ze voor meer liquiditeit op de markt zorgden, werd door Munger onder de mat geveegd. Ze dreven weliswaar de verhandelde volumes op, maar dat is niet hetzelfde liquiditeit. De dupe van de HFT-zaak zijn de kleine beleggers, wiens winsten ingepikt worden.