Wat dat betreft is er geen groot verschil tussen de taak van de een HFT trader en het vroegere eerbiedwaardige beroep van arbitrageant.

Het grote verschil is dat de spreads toen veel groter waren. Zeker in een tijd toen Amerikaanse aandelen in 1/8 achter de komma werden verhandeld.

Echter zekerheid dat er werd gehandeld was er niet. De HFT zorgt hier wel voor. Natuurlijk kan het fout gaan zoals tijdens de Flashkrach op 6 mei 2010.

Maar de maatregelen die toen zijn ingesteld werken blijkbaar want een vergelijkbaar incident is niet meer voorgekomen. HFT heeft dus voordelen.

Dat er ook geld aan wordt verdiend is niet onlogisch. Of beleggers daar ernstig door worden gedupeerd zoals in het boek blijkbaar wordt gesteld is moeilijk aan te tonen.

Toezichthouders hebben tot op heden geen duidelijke problemen gevonden.

Veel beleggers worden meer gedupeerd door verkeerde managers bij beursgenoteerde bedrijven dan door de flitshandelaren.

Wat dat betreft is er geen groot verschil tussen de taak van de een HFT trader en het vroegere eerbiedwaardige beroep van arbitrageant. Het grote verschil is dat de spreads toen veel groter waren. Zeker in een tijd toen Amerikaanse aandelen in 1/8 achter de komma werden verhandeld. Echter zekerheid dat er werd gehandeld was er niet. De HFT zorgt hier wel voor. Natuurlijk kan het fout gaan zoals tijdens de Flashkrach op 6 mei 2010. Maar de maatregelen die toen zijn ingesteld werken blijkbaar want een vergelijkbaar incident is niet meer voorgekomen. HFT heeft dus voordelen. Dat er ook geld aan wordt verdiend is niet onlogisch. Of beleggers daar ernstig door worden gedupeerd zoals in het boek blijkbaar wordt gesteld is moeilijk aan te tonen. Toezichthouders hebben tot op heden geen duidelijke problemen gevonden. Veel beleggers worden meer gedupeerd door verkeerde managers bij beursgenoteerde bedrijven dan door de flitshandelaren.