Reducties van de kosten en het inpalmen van nieuwe markten hielpen Hewlett-Packard de zwakte op de core markten van het bedrijf te overwinnen. De omzet in de vier belangrijkste divisies PCs, servers, software en printers daalde tijdens het voorbije kwartaal.

Netto werd over de verslagperiode per aandeel $0,99 verdiend (was $0,88). De omzet daalde met 8% tot $30,8 mrd. In beide gevallen werden de verwachtingen van de analisten geklopt.

Omdat de resultaten min of meer conform de verwachtingen waren, reageerde de koers van het aandeel HP nauwelijks in de nabeurshandel. De koers noteert iets lager.

Reducties van de kosten en het inpalmen van nieuwe markten hielpen Hewlett-Packard de zwakte op de core markten van het bedrijf te overwinnen. De omzet in de vier belangrijkste divisies PCs, servers, software en printers daalde tijdens het voorbije kwartaal. Netto werd over de verslagperiode per aandeel $0,99 verdiend (was $0,88). De omzet daalde met 8% tot $30,8 mrd. In beide gevallen werden de verwachtingen van de analisten geklopt. Omdat de resultaten min of meer conform de verwachtingen waren, reageerde de koers van het aandeel HP nauwelijks in de nabeurshandel. De koers noteert iets lager.