Een opvallender stijger was Hewlett-Packard, dat de dinsdagsessie afsloot met een winst van ruim 2,50%. De raad van het bestuur van het bedrijf zou een opsplitsing overwegen, waarbij momenteel verschillende mogelijke opties op tafel zouden liggen. Het is vooralsnog niet duidelijk voor welke optie zal worden gekozen.

Aanleiding voor een mogelijke breakup is het ongenoegen van de aandeelhouders, die er van overtuigd zijn dat het aandeel Hewlett-Packard veel meer waard is dan de huidige beurskoers. Die koers stond in november nog op 12 dollar, om gisteren af te sluiten op 16,61 dollar.

Een opvallender stijger was Hewlett-Packard, dat de dinsdagsessie afsloot met een winst van ruim 2,50%. De raad van het bestuur van het bedrijf zou een opsplitsing overwegen, waarbij momenteel verschillende mogelijke opties op tafel zouden liggen. Het is vooralsnog niet duidelijk voor welke optie zal worden gekozen. Aanleiding voor een mogelijke breakup is het ongenoegen van de aandeelhouders, die er van overtuigd zijn dat het aandeel Hewlett-Packard veel meer waard is dan de huidige beurskoers. Die koers stond in november nog op 12 dollar, om gisteren af te sluiten op 16,61 dollar.