Dat betekent dat het bedrijf er een strenge kapitaaldiscipline op nahoudt. Een significant deel van de kasstroom van USD 2,8 miljard in het tweede kwartaal werd gebruikt om de nettoschuld met USD 1,8 miljard af te bouwen tot USD 2,9 miljard.

De analisten van ABN Amro hadden niet gedacht dat HP onder toenemende concurrentiedruk in staat zou zijn om zo'n significante kasstroom te genereren.

Ze verhogen de raming voor de fair value van het aandeel naar USD 24 van 19.

De omzet daalde in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar met 10% naar USD 27,6 miljard.

De belangrijkste vier kernactiviteiten van het bedrijf zagen alle de verkopen slinken.

De omzet van printers en computers daalde met 12% tot USD 13,7 miljard, en de bodem is nog niet in zicht.

Toch is Hewlett-Packard nog altijd winstgevend in beide segmenten die 18 kwartalen op rij een positieve operationele winst hebben overlegd. HP is sterker met computers en printers dan zonder.

De diensttak voor bedrijven zag de omzet met 1% groeien tot USD 6 miljard. De operationele marge dikte aan tot 2,6% door een betere grip op kosten en klanten.

De bedrijvendivisie - servers, opslag, netwerken en onderhoud - zag de omzet met een tiende krimpen tot USD 6,8 miljard. De omzet bij opslag lijkt echter de bodem te hebben bereikt.

De omzet uit software blijft teleurstellen en daalde op jaarbasis met 3% tot USD 941 miljoen. De inkomsten uit licenties vielen 23% terug. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Dat betekent dat het bedrijf er een strenge kapitaaldiscipline op nahoudt. Een significant deel van de kasstroom van USD 2,8 miljard in het tweede kwartaal werd gebruikt om de nettoschuld met USD 1,8 miljard af te bouwen tot USD 2,9 miljard. De analisten van ABN Amro hadden niet gedacht dat HP onder toenemende concurrentiedruk in staat zou zijn om zo'n significante kasstroom te genereren. Ze verhogen de raming voor de fair value van het aandeel naar USD 24 van 19. De omzet daalde in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar met 10% naar USD 27,6 miljard. De belangrijkste vier kernactiviteiten van het bedrijf zagen alle de verkopen slinken. De omzet van printers en computers daalde met 12% tot USD 13,7 miljard, en de bodem is nog niet in zicht. Toch is Hewlett-Packard nog altijd winstgevend in beide segmenten die 18 kwartalen op rij een positieve operationele winst hebben overlegd. HP is sterker met computers en printers dan zonder. De diensttak voor bedrijven zag de omzet met 1% groeien tot USD 6 miljard. De operationele marge dikte aan tot 2,6% door een betere grip op kosten en klanten. De bedrijvendivisie - servers, opslag, netwerken en onderhoud - zag de omzet met een tiende krimpen tot USD 6,8 miljard. De omzet bij opslag lijkt echter de bodem te hebben bereikt. De omzet uit software blijft teleurstellen en daalde op jaarbasis met 3% tot USD 941 miljoen. De inkomsten uit licenties vielen 23% terug. ABN Amro heeft een neutraal advies.