Het aandeel verloor in reactie op het kwartaalbericht op Wall Street 13% van zijn waarde na bekendmaking van de ook zonder afschrijving teleurstellende resultaten in het derde kwartaal. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar daalde de omzet 7% naar USD 30 miljard.

De winst per aandeel van USD 1,16 stemde overeen met de analistenverwachtingen. De omzet van het bedrijf staat onder druk omdat het door de populariteit van tablets minder pc's verkoopt.

Ten opzichte van een jaar eerder daalde het volume 14%. Ook de printerverkopen daalden 5% omdat er met mobiele apparaten minder wordt geprint.

De verwachting voor de winst per aandeel voor heel 2013 komt zo goed als overeen met die van analisten: USD 3,40 tot 3,60. Dan moet het bedrijf verderop in het jaar wel goed presteren omdat de verwachting voor het eerste kwartaal, USD 0,68 tot 0,71 per aandeel, blijft steken onder die van de markt: USD 0,85.

De analisten van ABN Amro denken dat beleggers HP een tijdje zullen mijden. Het technologiebedrijf beschikt niet over een aantrekkelijk mobiel apparaat en kampt met afnemende pc- en printerverkopen.

Daarbij komt nog de voor beleggers verrassende afboeking op Autonomy, waarover het laatste woord nog niet is gesproken. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie Verkopen voor het aandeel.

Het aandeel verloor in reactie op het kwartaalbericht op Wall Street 13% van zijn waarde na bekendmaking van de ook zonder afschrijving teleurstellende resultaten in het derde kwartaal. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar daalde de omzet 7% naar USD 30 miljard. De winst per aandeel van USD 1,16 stemde overeen met de analistenverwachtingen. De omzet van het bedrijf staat onder druk omdat het door de populariteit van tablets minder pc's verkoopt. Ten opzichte van een jaar eerder daalde het volume 14%. Ook de printerverkopen daalden 5% omdat er met mobiele apparaten minder wordt geprint. De verwachting voor de winst per aandeel voor heel 2013 komt zo goed als overeen met die van analisten: USD 3,40 tot 3,60. Dan moet het bedrijf verderop in het jaar wel goed presteren omdat de verwachting voor het eerste kwartaal, USD 0,68 tot 0,71 per aandeel, blijft steken onder die van de markt: USD 0,85. De analisten van ABN Amro denken dat beleggers HP een tijdje zullen mijden. Het technologiebedrijf beschikt niet over een aantrekkelijk mobiel apparaat en kampt met afnemende pc- en printerverkopen. Daarbij komt nog de voor beleggers verrassende afboeking op Autonomy, waarover het laatste woord nog niet is gesproken. De analisten van ABN Amro handhaven hun opinie Verkopen voor het aandeel.