Na het forse verlies van gisteren opende de koers van Hewlett-Packard opnieuw lager. Sommige analisten twijfelen er aan of het bedrijf er wel ooit bovenop zal raken.

Volgens CEO Meg Whitman zal dat wel lukken, maar moet er aan een periode van vier tot vijf jaar worden gedacht alvorens de turn-around wordt gerealiseerd.

Hewlett-Packard gaf gisteren een stevige winstwaarschuwing die door sommige analisten werd geïnterpreteerd als het bewijs dat het bedrijf te groot is om in de huidige vorm te overleven. Volgens Whitman is dat echter niet het geval, het is gewoon een kwestie van tijd alvorens orde op zaken is gesteld.

Bevroren sinaasappelsap moet meer dan 5% inleveren

De slechtste prestatie bij de landbouwgrondstoffen kwam volgens Royal Bank of Scotland op rekening van bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ), dat 5,5 procent moest inleveren.

De voorbije weken was de prijs van FCOJ sterk opgeveerd omwille van verschillende orkaandreigingen en de goedkope dollar.

Koffie deed het nauwelijks beter met een prijsdaling van 4,3 procent. Koffie werd een week eerder zonder fundamenteel nieuws 11,1 procent duurder.

De prijs van een pond suiker daalde met 2,7 procent. Na een slechte start van de moesson zal de suikeropbrengst in India beter dan verwacht meevallen. Ook in Brazilië en China wordt een vrij goede oogst verwacht.

Na het forse verlies van gisteren opende de koers van Hewlett-Packard opnieuw lager. Sommige analisten twijfelen er aan of het bedrijf er wel ooit bovenop zal raken. Volgens CEO Meg Whitman zal dat wel lukken, maar moet er aan een periode van vier tot vijf jaar worden gedacht alvorens de turn-around wordt gerealiseerd. Hewlett-Packard gaf gisteren een stevige winstwaarschuwing die door sommige analisten werd geïnterpreteerd als het bewijs dat het bedrijf te groot is om in de huidige vorm te overleven. Volgens Whitman is dat echter niet het geval, het is gewoon een kwestie van tijd alvorens orde op zaken is gesteld. Bevroren sinaasappelsap moet meer dan 5% inleverenDe slechtste prestatie bij de landbouwgrondstoffen kwam volgens Royal Bank of Scotland op rekening van bevroren sinaasappelsap of Frozen Concentrated Orange Juice (FCOJ), dat 5,5 procent moest inleveren. De voorbije weken was de prijs van FCOJ sterk opgeveerd omwille van verschillende orkaandreigingen en de goedkope dollar. Koffie deed het nauwelijks beter met een prijsdaling van 4,3 procent. Koffie werd een week eerder zonder fundamenteel nieuws 11,1 procent duurder. De prijs van een pond suiker daalde met 2,7 procent. Na een slechte start van de moesson zal de suikeropbrengst in India beter dan verwacht meevallen. Ook in Brazilië en China wordt een vrij goede oogst verwacht.