Wall Street is vandaag hoger geopend, met beperkte tot relatief stevige winsten voor de belangrijkste indices. De Dow Jones houdt zich min of meer gedeisd, maar de S&P 500 en de Nasdaq kunnen winsten van ongeveer driekwart procent laten optekenen.

Gisterenavond na het slot van de beurs maakte Hewlett-Packard de resultaten over het voorbije kwartaal bekend en die schoten de beleggers in het verkeerde keelgat. De koers van het aandeel moet meer dan 10% prijsgeven vanwege zwakke toekomstperspectieven.

De omzet in de divisie Enterprise Group daalde met 9%. Het was precies van deze divisie dat HP het speerpunt van de nieuwe strategie had gemaakt. Die strategie richt zich op Enterprise Computing Services, een segment van de markt waarop ook Cisco Systems en IBM actief zijn.

Wall Street is vandaag hoger geopend, met beperkte tot relatief stevige winsten voor de belangrijkste indices. De Dow Jones houdt zich min of meer gedeisd, maar de S&P 500 en de Nasdaq kunnen winsten van ongeveer driekwart procent laten optekenen. Gisterenavond na het slot van de beurs maakte Hewlett-Packard de resultaten over het voorbije kwartaal bekend en die schoten de beleggers in het verkeerde keelgat. De koers van het aandeel moet meer dan 10% prijsgeven vanwege zwakke toekomstperspectieven. De omzet in de divisie Enterprise Group daalde met 9%. Het was precies van deze divisie dat HP het speerpunt van de nieuwe strategie had gemaakt. Die strategie richt zich op Enterprise Computing Services, een segment van de markt waarop ook Cisco Systems en IBM actief zijn.