HP maakte gisterenavond beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend, iets wat enigszins als een verrassing kwam na de tegenvaller die Dell dinsdagavond aankondigde. HP kondigde, zoals eerder al aangegeven, aan dat het wereldwijd 27.000 jobs gaat schrappen.

Amerikaanse dollar is ondergewaardeerd

Kijkend naar de EUR/USD, die ongeveer 8% boven 'fair value' koerst, beargumenteert Goldman Sachs onder meer waarom het waarschijnlijker is dat de Amerikaanse dollar is ondergewaardeerd, dan dat de euro is overgewaardeerd.

Groot contrast bij macro-economische indicatoren VS

Jim O'Neill zag afgelopen week in de Verenigde Staten een groot contrast tussen het teleurstellende Philly Fed Manufacturing report van de maand mei en andere economische data.

Het cijfer was des te opvallender omdat het ISM-rapport vorige maand juist positief verraste. O'Neill vraagt zich af hoe betrouwbaar het cijfer van de Philly Fed is; het is al eens eerder voorgekomen dat deze indicator er behoorlijk naast zat.

Ondertussen domineert Griekenland de meeste gesprekken, en hoewel Jim O'Neill erkent dat je het net zo goed aan een willekeurige voorbijganger kan vragen als aan hem, geeft hij drie observaties ter overweging.

Ten eerste moeten de Europese beleidsmakers de Grieken nu aanmoedigen om de redelijk simpele keuze weloverwogen en zorgvuldig te maken. Ten tweede verwacht hij beleidsinitiatieven om beschermingswallen op te richten om het besmettingsgevaar tegen te gaan.

Dat zou waarschijnlijk ook veel extra liquiditeit vanuit de ECB betekenen. Ten derde, zegt hij, zijn de uitkomst van de Franse verkiezingen en de reactie daarop van de Duitse minister van Financiën Schäuble op de (middel)lange termijn waarschijnlijk belangrijker dan de Griekse verkiezingen. O'Neill voorziet een toekomst met euro-obligaties.

HP maakte gisterenavond beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend, iets wat enigszins als een verrassing kwam na de tegenvaller die Dell dinsdagavond aankondigde. HP kondigde, zoals eerder al aangegeven, aan dat het wereldwijd 27.000 jobs gaat schrappen. Amerikaanse dollar is ondergewaardeerd Kijkend naar de EUR/USD, die ongeveer 8% boven 'fair value' koerst, beargumenteert Goldman Sachs onder meer waarom het waarschijnlijker is dat de Amerikaanse dollar is ondergewaardeerd, dan dat de euro is overgewaardeerd.Groot contrast bij macro-economische indicatoren VS Jim O'Neill zag afgelopen week in de Verenigde Staten een groot contrast tussen het teleurstellende Philly Fed Manufacturing report van de maand mei en andere economische data. Het cijfer was des te opvallender omdat het ISM-rapport vorige maand juist positief verraste. O'Neill vraagt zich af hoe betrouwbaar het cijfer van de Philly Fed is; het is al eens eerder voorgekomen dat deze indicator er behoorlijk naast zat. Ondertussen domineert Griekenland de meeste gesprekken, en hoewel Jim O'Neill erkent dat je het net zo goed aan een willekeurige voorbijganger kan vragen als aan hem, geeft hij drie observaties ter overweging. Ten eerste moeten de Europese beleidsmakers de Grieken nu aanmoedigen om de redelijk simpele keuze weloverwogen en zorgvuldig te maken. Ten tweede verwacht hij beleidsinitiatieven om beschermingswallen op te richten om het besmettingsgevaar tegen te gaan. Dat zou waarschijnlijk ook veel extra liquiditeit vanuit de ECB betekenen. Ten derde, zegt hij, zijn de uitkomst van de Franse verkiezingen en de reactie daarop van de Duitse minister van Financiën Schäuble op de (middel)lange termijn waarschijnlijk belangrijker dan de Griekse verkiezingen. O'Neill voorziet een toekomst met euro-obligaties.