Vooral het feit dat hij het woord 'zeepbel' in de mond heeft durven te nemen, wordt hem zwaar aangewreven. Algemeen wordt namelijk aangenomen dat Alan Greenspan als president van de FED aan de basis van de zeepbel op de vastgoedmarkt heeft gelegen.

Hij zou namelijk de rente in de Verenigde Staten te lang kunstmatig laag gehouden hebben, met als gevolg dat de situatie nadien volledig ontspoorde. De kiem van de subprimecrisis werd niet onder Ben Bernanke maar wel onder Greenspan gelegd, aldus de tegenstanders van laatstgenoemde.

Vooral het feit dat hij het woord 'zeepbel' in de mond heeft durven te nemen, wordt hem zwaar aangewreven. Algemeen wordt namelijk aangenomen dat Alan Greenspan als president van de FED aan de basis van de zeepbel op de vastgoedmarkt heeft gelegen. Hij zou namelijk de rente in de Verenigde Staten te lang kunstmatig laag gehouden hebben, met als gevolg dat de situatie nadien volledig ontspoorde. De kiem van de subprimecrisis werd niet onder Ben Bernanke maar wel onder Greenspan gelegd, aldus de tegenstanders van laatstgenoemde.