In een volgende fase werd schoorvoetend toegegeven dat er wel degelijk iets serieus fout was gelopen, waarna vervolgens in allerijl de troika moest worden opgetrommeld om de meubelen te redden. Hetzelfde scenario herhaalt zich nog steeds: ook Slovenië ontkent nu dat er problemen zouden zijn.

Eerste minister Alenka Bratusek kwam in Brussel de Europese leiders verzekeren dat zijn land geen hulp zal nodig hebben. Hij voegde er bovendien aan toe dat zijn land in tegenstelling tot Cyprus geen vrijhaven voor zwart geld was. Het is nu nog wachten op het moment dat Slovenië op de knieën om hulp komt vragen.

In een volgende fase werd schoorvoetend toegegeven dat er wel degelijk iets serieus fout was gelopen, waarna vervolgens in allerijl de troika moest worden opgetrommeld om de meubelen te redden. Hetzelfde scenario herhaalt zich nog steeds: ook Slovenië ontkent nu dat er problemen zouden zijn. Eerste minister Alenka Bratusek kwam in Brussel de Europese leiders verzekeren dat zijn land geen hulp zal nodig hebben. Hij voegde er bovendien aan toe dat zijn land in tegenstelling tot Cyprus geen vrijhaven voor zwart geld was. Het is nu nog wachten op het moment dat Slovenië op de knieën om hulp komt vragen.