Vandaag vergadert namelijk de Europese Centrale Bank, terwijl ook de Bank of England zich over haar rentepolitiek zal buigen. Beide centrale banken zitten met een moeilijk probleem opgezadeld. Met name de ECB heeft maar een dunne koord tot haar beschikking waar ze op moet dansen.

Ze zou eigenlijk iets moeten doen om zowel de economie een handje toe te steken als om een verdere appreciatie van de koers van de euro af te remmen, maar anderzijds stuit de ECB op het argwanend oog van de regeringen van de landen uit de eurozone. Met name Duitsland zal nauwkeurig in de gaten houden dat de ECB doet of niet doet.

Vandaag vergadert namelijk de Europese Centrale Bank, terwijl ook de Bank of England zich over haar rentepolitiek zal buigen. Beide centrale banken zitten met een moeilijk probleem opgezadeld. Met name de ECB heeft maar een dunne koord tot haar beschikking waar ze op moet dansen. Ze zou eigenlijk iets moeten doen om zowel de economie een handje toe te steken als om een verdere appreciatie van de koers van de euro af te remmen, maar anderzijds stuit de ECB op het argwanend oog van de regeringen van de landen uit de eurozone. Met name Duitsland zal nauwkeurig in de gaten houden dat de ECB doet of niet doet.