Dat rapport droeg namelijk de titel "The End of the Gold Era", een titel aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Legland en Haigh gaan uit van een goudprijs van 1375 dollar voor het einde van dit jaar, wat betekent dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog met ongeveer 10% kan dalen.

Maar het duo houdt ook nog rekening met een 'bear case', waarbij de goudprijs nog verder zou terugvallen dan het vooropgestelde niveau van 1375 dollar. In het slechtst mogelijke scenario zou de goudprijs ten prooi vallen aan een "perfect positive macro storm".

Dat rapport droeg namelijk de titel "The End of the Gold Era", een titel aan duidelijkheid niets te wensen overlaat. Legland en Haigh gaan uit van een goudprijs van 1375 dollar voor het einde van dit jaar, wat betekent dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus nog met ongeveer 10% kan dalen. Maar het duo houdt ook nog rekening met een 'bear case', waarbij de goudprijs nog verder zou terugvallen dan het vooropgestelde niveau van 1375 dollar. In het slechtst mogelijke scenario zou de goudprijs ten prooi vallen aan een "perfect positive macro storm".