Volgens deze obligatiespecialist is het plaatje doodeenvoudig: het uitschrijven van blanco checks kan niet onbeperkt blijven gebeuren. FED-voorzitter Ben Bernanke droomt van een economische opleving in de Verenigde Staten, maar die droom zal geen realiteit worden.

Het uitschrijven van blanco checks zal wel degelijk een prijs hebben en die prijs heet inflatie. Gross adviseert daarom om langerlopende obligaties zonder meer te mijden. Kortlopende obligaties mogen nog in portefeuille blijven, maar voorzichtigheid is geboden.

Volgens deze obligatiespecialist is het plaatje doodeenvoudig: het uitschrijven van blanco checks kan niet onbeperkt blijven gebeuren. FED-voorzitter Ben Bernanke droomt van een economische opleving in de Verenigde Staten, maar die droom zal geen realiteit worden. Het uitschrijven van blanco checks zal wel degelijk een prijs hebben en die prijs heet inflatie. Gross adviseert daarom om langerlopende obligaties zonder meer te mijden. Kortlopende obligaties mogen nog in portefeuille blijven, maar voorzichtigheid is geboden.