Ruchir Sharma, hoofd van Morgan Stanley Investment Management's emerging markets desk, is echter van mening dat het groeiwonder van de BRIC-landen achter de rug is. Het 'new normal' in de groeimarkten zal eerder lijken dan het 'old normal' uit de jaren 50 en 60.

Dat zou neerkomen op een groeitempo van ongeveer 5%, percentage dat sommige landen zelfs niet eens zouden halen. De groei in de BRIC-landen werd vooral gestimuleerd door de vloed van buitenlands geld dat binnenkwam.

Die stroom is echter veel minder geworden. Bovendien is ook de economie in de westerse wereld aan het vertragen, wat ook al niet zonder gevolgen zal blijven voor de BRIC-landen.

Ruchir Sharma, hoofd van Morgan Stanley Investment Management's emerging markets desk, is echter van mening dat het groeiwonder van de BRIC-landen achter de rug is. Het 'new normal' in de groeimarkten zal eerder lijken dan het 'old normal' uit de jaren 50 en 60. Dat zou neerkomen op een groeitempo van ongeveer 5%, percentage dat sommige landen zelfs niet eens zouden halen. De groei in de BRIC-landen werd vooral gestimuleerd door de vloed van buitenlands geld dat binnenkwam. Die stroom is echter veel minder geworden. Bovendien is ook de economie in de westerse wereld aan het vertragen, wat ook al niet zonder gevolgen zal blijven voor de BRIC-landen.