Rosenberg baseert zich voor die stelling op het feit dat de aandelenfondsen steeds meer geld zien wegvloeien. De outflow uit fondsen die in aandelen beleggen is de grootste in twee jaar. Daarnaast stelt hij vast dat ook steeds meer van zijn cliënten niets meer van aandelen willen weten.

Op zoek naar vastrentende waarden ondanks lage rente

Ondanks de lage rente kijken de beleggers steeds meer naar vastrentende waarden. Volgens cijfers verstrekt door Lipper werd in de week van 25 juli 11,50 miljard euro aan aandelenfondsen onttrokken. Anderzijds vloeide 3,10 miljard euro naar obligatiefondsen.

James Lebenthal, president of equities bij Lebenthal Asset Management, bevestigt de stelling van Rosenberg. 12 jaar van een S&P 500 die vrijwel pas op de plaats maakte, heeft het geduld van de beleggers te veel op de proef gesteld. Zelfs het feit dat de S&P dit jaar met 10% is gestegen, heeft geen nieuwe beleggers naar de markt gelokt.

Rosenberg baseert zich voor die stelling op het feit dat de aandelenfondsen steeds meer geld zien wegvloeien. De outflow uit fondsen die in aandelen beleggen is de grootste in twee jaar. Daarnaast stelt hij vast dat ook steeds meer van zijn cliënten niets meer van aandelen willen weten. Op zoek naar vastrentende waarden ondanks lage rente Ondanks de lage rente kijken de beleggers steeds meer naar vastrentende waarden. Volgens cijfers verstrekt door Lipper werd in de week van 25 juli 11,50 miljard euro aan aandelenfondsen onttrokken. Anderzijds vloeide 3,10 miljard euro naar obligatiefondsen. James Lebenthal, president of equities bij Lebenthal Asset Management, bevestigt de stelling van Rosenberg. 12 jaar van een S&P 500 die vrijwel pas op de plaats maakte, heeft het geduld van de beleggers te veel op de proef gesteld. Zelfs het feit dat de S&P dit jaar met 10% is gestegen, heeft geen nieuwe beleggers naar de markt gelokt.