Dat is de beleggers niet ontgaan, de economische groeivertraging heeft veel van hen ongerust gemaakt. Op de financiële markten neemt de vrees toe dat het in China van kwaad naar erger zal evolueren, waarbij de economische groei zo goed als tot stilstand kan komen.

Het snelle geld ontvlucht China, zoals blijkt uit de cijfers die door de Chinese centrale bank werden gepubliceerd. In de eerste vijf maanden van dit jaar kochten buitenlandse banken nog voor meer dan 300 miljard yuan aan, maar juni was er sprake van een uitflow van 41,20 miljard yen.

Dat is de beleggers niet ontgaan, de economische groeivertraging heeft veel van hen ongerust gemaakt. Op de financiële markten neemt de vrees toe dat het in China van kwaad naar erger zal evolueren, waarbij de economische groei zo goed als tot stilstand kan komen. Het snelle geld ontvlucht China, zoals blijkt uit de cijfers die door de Chinese centrale bank werden gepubliceerd. In de eerste vijf maanden van dit jaar kochten buitenlandse banken nog voor meer dan 300 miljard yuan aan, maar juni was er sprake van een uitflow van 41,20 miljard yen.