Ook de Europese beurzen hebben volop de wind in de zeilen ook al gaat het Europa economisch steeds minder voor de wind. De reden voor de alsmaar stijgende koersen is bekend: Japanse beleggers op zoek naar rendement kopen zowat alles en nog wat, zonder op kwaliteit te letten.

Het hoeft geen betoog dat dergelijke situatie verre van gezond is, de vraag is hoelang ze kan blijven duren. Het slimme geld keert de financiële markten de rug toe, zo stelt obligatiehandelaar PIMCO vast. Dat betekent dat ze de financiële markten momenteel te duur vinden, rekening gehouden met de fundamentals.

Ook de Europese beurzen hebben volop de wind in de zeilen ook al gaat het Europa economisch steeds minder voor de wind. De reden voor de alsmaar stijgende koersen is bekend: Japanse beleggers op zoek naar rendement kopen zowat alles en nog wat, zonder op kwaliteit te letten. Het hoeft geen betoog dat dergelijke situatie verre van gezond is, de vraag is hoelang ze kan blijven duren. Het slimme geld keert de financiële markten de rug toe, zo stelt obligatiehandelaar PIMCO vast. Dat betekent dat ze de financiële markten momenteel te duur vinden, rekening gehouden met de fundamentals.