In de afgelopen jaren zijn heel zaken verkeerd gelopen, maar de kiem daarvoor werd volgens Saxo Bank al jaren geleden gelegd. Een voorbeeld daarvan is het toekennen van woonkredieten aan Amerikanen die op basis van hun financiële track record daar geen enkel recht op hadden.

Cyprus is uiteraard volgens Saxo mee verantwoordelijk voor de huidige puinhoop, maar het is niet de enige oorzaak. Het probleem is eigenlijk niet Cyprus zelf, het probleem is de euro.

De politici hebben een framework geschapen dat mistoestanden als de Cypriotische heeft toegelaten. Met alle gevolgen van dien.

In de afgelopen jaren zijn heel zaken verkeerd gelopen, maar de kiem daarvoor werd volgens Saxo Bank al jaren geleden gelegd. Een voorbeeld daarvan is het toekennen van woonkredieten aan Amerikanen die op basis van hun financiële track record daar geen enkel recht op hadden. Cyprus is uiteraard volgens Saxo mee verantwoordelijk voor de huidige puinhoop, maar het is niet de enige oorzaak. Het probleem is eigenlijk niet Cyprus zelf, het probleem is de euro. De politici hebben een framework geschapen dat mistoestanden als de Cypriotische heeft toegelaten. Met alle gevolgen van dien.