Ben Bernanke mag altijd aan zijn voorganger Alan Greenspan vragen wat het uiteindelijk effect is van deze aanpak. Het opblazen van de financiële markten zal vroeg of laat slecht aflopen, zo weet Greenspan uit eigen ervaring. Hij heeft namelijk hetzelfde truucje opgevoerd.

In de jaren 90 sprak Greenspan wat de evolutie van de beurskoersen betreft over irrationele overdrijving. Hij sprak weliswaar voor zijn beurt, maar de rekening werd uiteindelijk toch gepresenteerd. Het gevolg van de eindeloze expansie op de vastgoedmarkt laat zich nu nog altijd gevoelen.

Ben Bernanke mag altijd aan zijn voorganger Alan Greenspan vragen wat het uiteindelijk effect is van deze aanpak. Het opblazen van de financiële markten zal vroeg of laat slecht aflopen, zo weet Greenspan uit eigen ervaring. Hij heeft namelijk hetzelfde truucje opgevoerd. In de jaren 90 sprak Greenspan wat de evolutie van de beurskoersen betreft over irrationele overdrijving. Hij sprak weliswaar voor zijn beurt, maar de rekening werd uiteindelijk toch gepresenteerd. Het gevolg van de eindeloze expansie op de vastgoedmarkt laat zich nu nog altijd gevoelen.