De bodem gevormd door de candle op 16 januari jl. (= intraday hoog $ 1,2686 / 'slot'koers $ 1,2665) heeft vorige week de rol van steun ingewisseld voor weerstand.

Vorige week mislukten de pogingen om de koersschade in de euro te repareren.

De terugval resulteert volgens Theodoor Gilissen Bankiers in een daling uit een 'bear flag'. Vlagpatronen komen vaak voor halverwege trendmatige bewegingen.

In dit kader is een voorzetting van de dalende trend te verwachten, waarbij de denkrichting zich concentreert op koers-niveaus rond $ 1,18.

Dollar sterk, euro onder druk

De Amerikaanse dollar beweegt zich in gunstige zin ten opzichte van de Zwitserse frank, de euro, de Noorse kroon en de Japanse yen, terwijl de euro onder druk staat ten opzichte van dit collectief.

De Amerikaanse US Dollar index hervat de stijgende trend.

Sinds een jaar geleden verliest de euro aan waarde, hebben aandelenmarkten het moeilijk (althans zonder kunstgrepen van monetaire autoriteiten), verliezen edele metalen hun glans en vluchten beleggers in US Dollars en Amerikaans staats-papier (alsmede o.a. Duits staatspapier). Klaarblijkelijk moet het eerst veel slechter gaan voordat het beter wordt.

De bodem gevormd door de candle op 16 januari jl. (= intraday hoog $ 1,2686 / 'slot'koers $ 1,2665) heeft vorige week de rol van steun ingewisseld voor weerstand. Vorige week mislukten de pogingen om de koersschade in de euro te repareren. De terugval resulteert volgens Theodoor Gilissen Bankiers in een daling uit een 'bear flag'. Vlagpatronen komen vaak voor halverwege trendmatige bewegingen. In dit kader is een voorzetting van de dalende trend te verwachten, waarbij de denkrichting zich concentreert op koers-niveaus rond $ 1,18.Dollar sterk, euro onder druk De Amerikaanse dollar beweegt zich in gunstige zin ten opzichte van de Zwitserse frank, de euro, de Noorse kroon en de Japanse yen, terwijl de euro onder druk staat ten opzichte van dit collectief. De Amerikaanse US Dollar index hervat de stijgende trend. Sinds een jaar geleden verliest de euro aan waarde, hebben aandelenmarkten het moeilijk (althans zonder kunstgrepen van monetaire autoriteiten), verliezen edele metalen hun glans en vluchten beleggers in US Dollars en Amerikaans staats-papier (alsmede o.a. Duits staatspapier). Klaarblijkelijk moet het eerst veel slechter gaan voordat het beter wordt.