Het probleem is volgens Hafeez dat de afbouw van de Europese schulden nog maar pas is begonnen. Er moet met andere woorden nog een lange weg worden afgelegd. Het verder afbouwen van de schulden zonder besparingen is namelijk onbegonnen werk.

De totale Europese schulden ten opzicht van het BBP bedragen nu 390%, een niveau dat simpelweg onhoudbaar is. In de Verenigde Staten bedroeg de verhouding schulden/BBP 370% begin 2009, inmiddels is ze opgelopen tot 370%. In Europa zijn de schulden nog gestegen in plaats van gedaald zodat ingrijpen dringend noodzakelijk is.

Het probleem is volgens Hafeez dat de afbouw van de Europese schulden nog maar pas is begonnen. Er moet met andere woorden nog een lange weg worden afgelegd. Het verder afbouwen van de schulden zonder besparingen is namelijk onbegonnen werk. De totale Europese schulden ten opzicht van het BBP bedragen nu 390%, een niveau dat simpelweg onhoudbaar is. In de Verenigde Staten bedroeg de verhouding schulden/BBP 370% begin 2009, inmiddels is ze opgelopen tot 370%. In Europa zijn de schulden nog gestegen in plaats van gedaald zodat ingrijpen dringend noodzakelijk is.