Volgens Roubini zijn er verschillende factoren die de wereldeconomie dieper in de problemen kunnen duwen, niet in het laatst een mogelijke escalatie van het conflict tussen de Verenigde Staten en Iran. Dat is echter maar één van de gevaren die ons bedreigen.

Het Midden-Oosten is één grote puinhoop en dat belooft niet veel goeds, in verschillende landen kunnen conflicten uitbreken die verstrekkende gevolgen gaan hebben. De onzekerheid daaromtrent weegt volop op de wereldeconomie en die onzekerheid zal niet zo snel verdwijnen.

Omschakeling naar aardgas als belangrijkste energiebron kan jaren duren

Vooral de afhankelijkheid van het Midden-Oosten als energieleverancier kan het westen nog jarenlang parten blijven spelen. Sommige analisten zijn van mening dat de gigantische voorraden aan aardgas in schalie in de Verenigde Staten dit probleem kunnen helpen oplossen.

Roubini is op dat vlak echter niet zo optimistisch. De omschakeling naar aardgas als belangrijkste energiebron kan volgens hem nog jaren duren. Het kan nog wel 30 jaar duren alvorens de Verenigde Staten energieonafhankelijk wordt. De Arabische lente kan volgens Roubini een Arabische winter worden, met alle gevolgen van dien.

Volgens Roubini zijn er verschillende factoren die de wereldeconomie dieper in de problemen kunnen duwen, niet in het laatst een mogelijke escalatie van het conflict tussen de Verenigde Staten en Iran. Dat is echter maar één van de gevaren die ons bedreigen. Het Midden-Oosten is één grote puinhoop en dat belooft niet veel goeds, in verschillende landen kunnen conflicten uitbreken die verstrekkende gevolgen gaan hebben. De onzekerheid daaromtrent weegt volop op de wereldeconomie en die onzekerheid zal niet zo snel verdwijnen.Omschakeling naar aardgas als belangrijkste energiebron kan jaren duren Vooral de afhankelijkheid van het Midden-Oosten als energieleverancier kan het westen nog jarenlang parten blijven spelen. Sommige analisten zijn van mening dat de gigantische voorraden aan aardgas in schalie in de Verenigde Staten dit probleem kunnen helpen oplossen. Roubini is op dat vlak echter niet zo optimistisch. De omschakeling naar aardgas als belangrijkste energiebron kan volgens hem nog jaren duren. Het kan nog wel 30 jaar duren alvorens de Verenigde Staten energieonafhankelijk wordt. De Arabische lente kan volgens Roubini een Arabische winter worden, met alle gevolgen van dien.