Maar nu wil Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek, de Griekse economische cijfers manipuleren. Door een andere manier van berekenen zou naar verluidt het Grieks BBP met 3% in positieve zin beïnvloed worden. Hoe de manipulatie precies in zijn werk gaat, willen we u besparen.

Het lijkt wel een slechte grap: Griekenland ontsnapt uit de recessie door simpelweg te ontkennen dat die er is. Volgens de nieuwste manier van berekenen zou de Griekse economie dit jaar met 3,60% groeien, waar eerst in het beste geval was gehoopt op een groei met 0,60%.

Maar nu wil Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek, de Griekse economische cijfers manipuleren. Door een andere manier van berekenen zou naar verluidt het Grieks BBP met 3% in positieve zin beïnvloed worden. Hoe de manipulatie precies in zijn werk gaat, willen we u besparen. Het lijkt wel een slechte grap: Griekenland ontsnapt uit de recessie door simpelweg te ontkennen dat die er is. Volgens de nieuwste manier van berekenen zou de Griekse economie dit jaar met 3,60% groeien, waar eerst in het beste geval was gehoopt op een groei met 0,60%.