China heeft dit voorbeeld gevolgd, dankzij massale kredietverstrekking werd de economische groei daar in een stroomversnelling gebracht. Plan A was dus heel eenvoudig: expansie van de kredietverstrekking, lage rentevoeten, investeren in infrastructuur enzovoort.

Een aangenaam neveneffect van plan A waren een aantal speculatieve zeepbellen, zodat de beleggers ook nog een graantje konden meepikken. Het ziet er echter naar uit dat plan A uitgewerkt is, zodat er naar alternatieven moet worden uitgekeken. Het ziet er echter naar uit dat er geen plan B bij de hand is en dan in dat geval zitten dus zowel de VS als China met een probleem opgezadeld.

China heeft dit voorbeeld gevolgd, dankzij massale kredietverstrekking werd de economische groei daar in een stroomversnelling gebracht. Plan A was dus heel eenvoudig: expansie van de kredietverstrekking, lage rentevoeten, investeren in infrastructuur enzovoort. Een aangenaam neveneffect van plan A waren een aantal speculatieve zeepbellen, zodat de beleggers ook nog een graantje konden meepikken. Het ziet er echter naar uit dat plan A uitgewerkt is, zodat er naar alternatieven moet worden uitgekeken. Het ziet er echter naar uit dat er geen plan B bij de hand is en dan in dat geval zitten dus zowel de VS als China met een probleem opgezadeld.