Financieel journalist Matthew Lynn, bekend van onder andere de Financial Times en tevens auteur van het boek "Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis", stelt dat Europa niet begrepen heeft dat de financiële markten allemaal onderling met elkaar verbonden zijn.

Ze hebben de man in de straat het begrip bijgebracht dat zijn spaargeld allesbehalve veilig is bij de banken, zodat ze ook niet moeten schrikken wanneer het geld Europa op grote schaal zal ontvlieden.

De overheden zullen natuurlijk alles doen om ons proberen gerust te stellen, maar dat is verloren moeite. Het kwaad is namelijk geschied.

Financieel journalist Matthew Lynn, bekend van onder andere de Financial Times en tevens auteur van het boek "Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis", stelt dat Europa niet begrepen heeft dat de financiële markten allemaal onderling met elkaar verbonden zijn. Ze hebben de man in de straat het begrip bijgebracht dat zijn spaargeld allesbehalve veilig is bij de banken, zodat ze ook niet moeten schrikken wanneer het geld Europa op grote schaal zal ontvlieden. De overheden zullen natuurlijk alles doen om ons proberen gerust te stellen, maar dat is verloren moeite. Het kwaad is namelijk geschied.