Ryan Sweet van Moody's Analytics verwacht dat de werkloosheidsgraad in de komende maanden maar geleidelijk aan gaat dalen, relatief gezien gaat de werkloosheid hoog blijven.

Daarmee zit Sweet op dezelfde golflengte als FED-voorzitter Ben Bernanke die eerder verklaarde dat het vier tot vijf jaar kan duren alvorens de arbeidsmarkt zich herstelt.

In 2010 kwamen er ongeveer 1,10 miljoen jobs bij, of ongeveer 94.000 per maand. Hierbij dient opgemerkt dat er tijdens de crisis in totaal 7,20 miljoen jobs verloren gingen. Die zullen niet zo snel weer opgehaald worden.

Ryan Sweet van Moody's Analytics verwacht dat de werkloosheidsgraad in de komende maanden maar geleidelijk aan gaat dalen, relatief gezien gaat de werkloosheid hoog blijven. Daarmee zit Sweet op dezelfde golflengte als FED-voorzitter Ben Bernanke die eerder verklaarde dat het vier tot vijf jaar kan duren alvorens de arbeidsmarkt zich herstelt. In 2010 kwamen er ongeveer 1,10 miljoen jobs bij, of ongeveer 94.000 per maand. Hierbij dient opgemerkt dat er tijdens de crisis in totaal 7,20 miljoen jobs verloren gingen. Die zullen niet zo snel weer opgehaald worden.