Het kan jaren duren alvorens Europese schuldencrisis is opgelost

De Europese leiders bewegen hemel en aarde om de Europese schuldencrisis in te dijken. Vraag blijft tot de tot dusver geleverde inspanningen de gewenste resultaten hebben opgeleverd. Het ziet er naar uit van niet en bovendien zou het nog wel eens lang kunnen duren alvorens er een oplossing komt.

Bij Royal Bank of Scotland Group Plc waarschuwt chief executive officer Stephen Hester dat het zelfs jaren kan duren alvorens de Europese schuldencrisis is opgelost.

Het voornaamste probleem is volgens Hester dat de individuele landen uit de eurozone er maar moeilijk in slagen om veranderingen door te voeren.

Zuid-Europa moet concurrentiekracht herwinnen

Het belangrijkste probleem waar we nu mee worden geconfronteerd is dat veel Zuid-Europese landen op het vlak van concurrentiekracht nergens staan. De vraag moet worden gesteld of die landen er wel ooit in gaan slagen om opnieuw concurrentieel te worden.

Tot dusver zijn alleen oplapmiddelen gebruikt om tijd te winnen, aan de kern van het probleem is nog altijd niets veranderd. Toch is Hester voor de lange termijn niet zo pessimistisch, hij gelooft dat ondanks alle negatieve commotie de euro er toch in zal slagen om te overleven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content