Bij Royal Bank of Scotland Group Plc waarschuwt chief executive officer Stephen Hester dat het zelfs jaren kan duren alvorens de Europese schuldencrisis is opgelost.

Het voornaamste probleem is volgens Hester dat de individuele landen uit de eurozone er maar moeilijk in slagen om veranderingen door te voeren.

Zuid-Europa moet concurrentiekracht herwinnen

Het belangrijkste probleem waar we nu mee worden geconfronteerd is dat veel Zuid-Europese landen op het vlak van concurrentiekracht nergens staan. De vraag moet worden gesteld of die landen er wel ooit in gaan slagen om opnieuw concurrentieel te worden.

Tot dusver zijn alleen oplapmiddelen gebruikt om tijd te winnen, aan de kern van het probleem is nog altijd niets veranderd. Toch is Hester voor de lange termijn niet zo pessimistisch, hij gelooft dat ondanks alle negatieve commotie de euro er toch in zal slagen om te overleven.

Bij Royal Bank of Scotland Group Plc waarschuwt chief executive officer Stephen Hester dat het zelfs jaren kan duren alvorens de Europese schuldencrisis is opgelost. Het voornaamste probleem is volgens Hester dat de individuele landen uit de eurozone er maar moeilijk in slagen om veranderingen door te voeren.Zuid-Europa moet concurrentiekracht herwinnen Het belangrijkste probleem waar we nu mee worden geconfronteerd is dat veel Zuid-Europese landen op het vlak van concurrentiekracht nergens staan. De vraag moet worden gesteld of die landen er wel ooit in gaan slagen om opnieuw concurrentieel te worden. Tot dusver zijn alleen oplapmiddelen gebruikt om tijd te winnen, aan de kern van het probleem is nog altijd niets veranderd. Toch is Hester voor de lange termijn niet zo pessimistisch, hij gelooft dat ondanks alle negatieve commotie de euro er toch in zal slagen om te overleven.