Byron Wien, vroeger de bekende pundit van Morgan Stanley en nu vice voorzitter Blackstone Advisory, wijst er dat het al vier maanden geleden is dat de koersen nog drie dagen op rij zijn gedaald. Het is van 1935 geleden dat het beursoptimisme nog zo groot was.

In de komende maanden zal realiteit echter terugkeren naar de beurs, onder andere ook als gevolg van een stijging van de rentevoeten. De rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie zal stijgen tot circa 4% en de beurs zal zich moeten aanpassen aan hogere rentevoeten.

Byron Wien, vroeger de bekende pundit van Morgan Stanley en nu vice voorzitter Blackstone Advisory, wijst er dat het al vier maanden geleden is dat de koersen nog drie dagen op rij zijn gedaald. Het is van 1935 geleden dat het beursoptimisme nog zo groot was. In de komende maanden zal realiteit echter terugkeren naar de beurs, onder andere ook als gevolg van een stijging van de rentevoeten. De rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie zal stijgen tot circa 4% en de beurs zal zich moeten aanpassen aan hogere rentevoeten.