Op basis van de indices van de aankoopmanagers opgesteld door Markit blijkt overduidelijk dat zelfs de zwakste landen uit de Europese periferie een grote stap in de goede richting hebben gezet. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben het voortouw genomen, maar zowat alle andere landen volgen.

In Spanje is de manufacturing sector voor het eerst sinds april 2011 opnieuw gegroeid, terwijl ook de Italiaanse PMI-index zich opnieuw boven het niveau van 50 bevindt. Volgens Hansen worden de signalen zodoende sterker dat de eurozone eerder dan verwacht de crisis achter zich heeft gelaten.

Op basis van de indices van de aankoopmanagers opgesteld door Markit blijkt overduidelijk dat zelfs de zwakste landen uit de Europese periferie een grote stap in de goede richting hebben gezet. Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben het voortouw genomen, maar zowat alle andere landen volgen. In Spanje is de manufacturing sector voor het eerst sinds april 2011 opnieuw gegroeid, terwijl ook de Italiaanse PMI-index zich opnieuw boven het niveau van 50 bevindt. Volgens Hansen worden de signalen zodoende sterker dat de eurozone eerder dan verwacht de crisis achter zich heeft gelaten.