Deze waarschuwing kwam tegen de achtergrond van groeiende druk op Grillo om gesprekken te beginnen met centrumlinks met het oog op de vorming van een regering. Er is inmiddels al een petitie met 150.000 handtekeningen verzameld om dergelijke gesprekken op te starten.

In een interview met het Duits magazine Focus eiste de komiek nieuwe voorwaarden voor zijn land. Komen die er niet, dan zou een 'Itexit' geen onlogische keuze zijn. Volgens Grillo moet er ook worden onderhandeld over de 2000 miljard euro aan schulden die Italië heeft uitstaan.

Deze waarschuwing kwam tegen de achtergrond van groeiende druk op Grillo om gesprekken te beginnen met centrumlinks met het oog op de vorming van een regering. Er is inmiddels al een petitie met 150.000 handtekeningen verzameld om dergelijke gesprekken op te starten. In een interview met het Duits magazine Focus eiste de komiek nieuwe voorwaarden voor zijn land. Komen die er niet, dan zou een 'Itexit' geen onlogische keuze zijn. Volgens Grillo moet er ook worden onderhandeld over de 2000 miljard euro aan schulden die Italië heeft uitstaan.