De kans is groot dat Dijsselbloem, die in eigen land zeker niet als een idioot bekend staat, bewust eerlijk is geweest. Schoorvoetend komen nu ook zijn collega's met gelijkaardige verklaringen. Het hoge woord is er nu uit: bankklanten kunnen mee opdraaien voor reddingsplannen.

Afgelopen weekend kwam Olli Rehn, binnen Europe verantwoordelijk voor economische zaken, met een gelijkaardige verklaring.

Rehn zei doodleuk dat Cyprus een uitzonderlijk geval was, maar bij toekomstige reddingsoperatie de bankdeposito's zeker niet a priori veilig zullen zijn. Een gewaarschuwd man is er met deze twee waard.

De kans is groot dat Dijsselbloem, die in eigen land zeker niet als een idioot bekend staat, bewust eerlijk is geweest. Schoorvoetend komen nu ook zijn collega's met gelijkaardige verklaringen. Het hoge woord is er nu uit: bankklanten kunnen mee opdraaien voor reddingsplannen. Afgelopen weekend kwam Olli Rehn, binnen Europe verantwoordelijk voor economische zaken, met een gelijkaardige verklaring. Rehn zei doodleuk dat Cyprus een uitzonderlijk geval was, maar bij toekomstige reddingsoperatie de bankdeposito's zeker niet a priori veilig zullen zijn. Een gewaarschuwd man is er met deze twee waard.