De waarschuwing is afkomstig van Michael Novogratz, chief investment officer bij het Fortress Investment Macro Fund, die de goudprijs ziet terugvallen tot 500 dollar. Hij baseert zich voor deze voorspelling op de charts op lange termijn van de S&P 500 en de Nasdaq.

Wanneer een zeepbel implodeert, gebeurt dat zeer grondig. Met goud ligt de situatie niet anders, want de hyperinflationisten ook mogen beweren over de functie van goud als een alternatieve munt. De goudmarkt kan nog een lange lijdensweg beleven, aldus Novogratz.

De waarschuwing is afkomstig van Michael Novogratz, chief investment officer bij het Fortress Investment Macro Fund, die de goudprijs ziet terugvallen tot 500 dollar. Hij baseert zich voor deze voorspelling op de charts op lange termijn van de S&P 500 en de Nasdaq. Wanneer een zeepbel implodeert, gebeurt dat zeer grondig. Met goud ligt de situatie niet anders, want de hyperinflationisten ook mogen beweren over de functie van goud als een alternatieve munt. De goudmarkt kan nog een lange lijdensweg beleven, aldus Novogratz.