De beleggingsgrootmeester gaf aan dat ondanks de vele investeringen over de afgelopen jaren de honger van Berkshire Hathaway naar meer investeringen/overnames in de energie sector nog niet is gestild.

En wat er al in de holding zit van energie van electriciteitsnetwerken, centrales, pijpleidingen en alternatieve energie, om er maar een paar te noemen, is niet onaanzienlijk, zelfs indrukwekkend. En belangrijk hierbij op te merken is dat het gaat over een zeer breed gamma onder het kernwoord energie.

Dit bevestigd de visie van Gijsels dat investeringen in de energie sector niet een verhaal is van of/of maar eerder van en/en.

De wereld zal de komende jaren zowel alternatieve als traditionele energiebronnen nodig hebben om aan de oplopende vraag te voldoen.

En wanneer Buffett spreekt is het meestal op zijn minst geen slecht idee om even te luisteren en na te denken.

Vandaag is Wall Street lager geopend, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. Op de valutamarkten wordt pas op de plaats gemaakt, ook op de goudmarkt valt weinig of niets te beleven.

De beleggingsgrootmeester gaf aan dat ondanks de vele investeringen over de afgelopen jaren de honger van Berkshire Hathaway naar meer investeringen/overnames in de energie sector nog niet is gestild. En wat er al in de holding zit van energie van electriciteitsnetwerken, centrales, pijpleidingen en alternatieve energie, om er maar een paar te noemen, is niet onaanzienlijk, zelfs indrukwekkend. En belangrijk hierbij op te merken is dat het gaat over een zeer breed gamma onder het kernwoord energie. Dit bevestigd de visie van Gijsels dat investeringen in de energie sector niet een verhaal is van of/of maar eerder van en/en. De wereld zal de komende jaren zowel alternatieve als traditionele energiebronnen nodig hebben om aan de oplopende vraag te voldoen. En wanneer Buffett spreekt is het meestal op zijn minst geen slecht idee om even te luisteren en na te denken. Vandaag is Wall Street lager geopend, met redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. Op de valutamarkten wordt pas op de plaats gemaakt, ook op de goudmarkt valt weinig of niets te beleven.