De buitenwereld heeft het vertrouwen in het land opgezegd, want de politiek van de huidige president kan rampzalige gevolgen hebben. Hij heeft zowat het hele overheidsapparaat vervangen door mannetjes die naar zijn pijpen dansen. Economisch dreigt dit echter op een ramp uit te draaien.

Dat blijkt uit de evolutie van de koers van de Turkse lira, die steeds dieper wegzakt. De zwakke lira importeert inflatie en dat op een moment dat ook de economie dreigt te verzwakken. Die economie is namelijk hoofdzakelijk gebaseerd op de bouwsector, een situatie die doet denken aan die destijds in Spanje en Ierland.

De buitenwereld heeft het vertrouwen in het land opgezegd, want de politiek van de huidige president kan rampzalige gevolgen hebben. Hij heeft zowat het hele overheidsapparaat vervangen door mannetjes die naar zijn pijpen dansen. Economisch dreigt dit echter op een ramp uit te draaien. Dat blijkt uit de evolutie van de koers van de Turkse lira, die steeds dieper wegzakt. De zwakke lira importeert inflatie en dat op een moment dat ook de economie dreigt te verzwakken. Die economie is namelijk hoofdzakelijk gebaseerd op de bouwsector, een situatie die doet denken aan die destijds in Spanje en Ierland.