Want eigenlijk heeft de Amerikaanse centrale klaar en duidelijk gezegd: 'Het feest is voorbij, de lichten worden gedoofd'. In een afzienbare toekomst zal gratis geld niet langer in overvloed beschikbaar zijn. Dat zal volgens Durden wereldwijde gevolgen hebben.

Het goedkoop geld heeft tot dusver een wal rondom de Amerikaanse kusten opgeworpen, maar de recessie in Europa en een groei van de Chinese economie die in realiteit maar 3,50 tot 4% bedraagt zullen nu ook de Verenigde Staten treffen.

Liquiditeit was de enige heerser op de financiële markten, maar de FED heeft nu aangekondigd dat de liquiditeitswinkel zal worden gesloten.

Want eigenlijk heeft de Amerikaanse centrale klaar en duidelijk gezegd: 'Het feest is voorbij, de lichten worden gedoofd'. In een afzienbare toekomst zal gratis geld niet langer in overvloed beschikbaar zijn. Dat zal volgens Durden wereldwijde gevolgen hebben. Het goedkoop geld heeft tot dusver een wal rondom de Amerikaanse kusten opgeworpen, maar de recessie in Europa en een groei van de Chinese economie die in realiteit maar 3,50 tot 4% bedraagt zullen nu ook de Verenigde Staten treffen. Liquiditeit was de enige heerser op de financiële markten, maar de FED heeft nu aangekondigd dat de liquiditeitswinkel zal worden gesloten.