Wanneer de beurs van Wall Street in reactie op die afbouw volledig door de knieën gaat, zal pijnlijk blijken dat de FED heeft gefaald. In dat geval zal er weinig anders opzitten dan de steunmaatregelen hervatten en nogmaals massaal vers geld in het systeem pompen.

Maar in dit scenario zal ook de geloofwaardigheid van de FED in gevaar komen. Waarom zou het nodig zijn om nog eens extra steun te komen verlenen na zes jaar van nooit geziene injecties in het financieel systeem. Het kunnen voor de centrale bank dus belangrijke maanden worden.

Wanneer de beurs van Wall Street in reactie op die afbouw volledig door de knieën gaat, zal pijnlijk blijken dat de FED heeft gefaald. In dat geval zal er weinig anders opzitten dan de steunmaatregelen hervatten en nogmaals massaal vers geld in het systeem pompen. Maar in dit scenario zal ook de geloofwaardigheid van de FED in gevaar komen. Waarom zou het nodig zijn om nog eens extra steun te komen verlenen na zes jaar van nooit geziene injecties in het financieel systeem. Het kunnen voor de centrale bank dus belangrijke maanden worden.