Art Cashin van UBS verwacht dat deze beweging in de Verenigde Staten zal beginnen en zich vervolgens naar de rest van de wereld zal verder zetten.

Cashin houdt daarbij vooral de nieuwe aanvragen voor woonkredieten in de gaten. Wanneer die beginnen aan te trekken, mag een stormloop op de markt voor woonkredieten worden verwacht. Iedereen zal nog proberen om goedkope rentevoeten vast te leggen, waardoor de beweging nog in een stroomversnelling kan belanden.

Volgens Cashin zullen zo de signalen duidelijk worden dat de hausse-markt bij de obligaties achter de rug is. Er zal veel geld wegvloeien uit obligatiefondsen, waardoor de obligatiekoersen door de vloer zullen zaken. In de komende twee maanden zal Cashin daarom de evolutie van de woonkredieten in de Verenigde Staten nauwlettend in de gaten houden.

Hoe ver zal de rente stijgen? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Alleszins zal de beweging zich overplanten van de Verenigde Staten naar de rest van de wereld. De kans is groot dat we ook aan deze kant van de Atlantische Oceaan een rentestijging te zien zullen krijgen.

Art Cashin van UBS verwacht dat deze beweging in de Verenigde Staten zal beginnen en zich vervolgens naar de rest van de wereld zal verder zetten. Cashin houdt daarbij vooral de nieuwe aanvragen voor woonkredieten in de gaten. Wanneer die beginnen aan te trekken, mag een stormloop op de markt voor woonkredieten worden verwacht. Iedereen zal nog proberen om goedkope rentevoeten vast te leggen, waardoor de beweging nog in een stroomversnelling kan belanden. Volgens Cashin zullen zo de signalen duidelijk worden dat de hausse-markt bij de obligaties achter de rug is. Er zal veel geld wegvloeien uit obligatiefondsen, waardoor de obligatiekoersen door de vloer zullen zaken. In de komende twee maanden zal Cashin daarom de evolutie van de woonkredieten in de Verenigde Staten nauwlettend in de gaten houden. Hoe ver zal de rente stijgen? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Alleszins zal de beweging zich overplanten van de Verenigde Staten naar de rest van de wereld. De kans is groot dat we ook aan deze kant van de Atlantische Oceaan een rentestijging te zien zullen krijgen.