Naarmate we op het jaareinde afstevenen, lijkt de crisisperiode achter de rug te zijn. Er wordt niets meer gezegd over een instorting van het financieel systeem, hoewel voor verschillende problemen nog altijd geen oplossing is gevonden. Van de problemen van enkele jaren geleden liggen de beleggers echter niet meer wakker.

In Europa lijkt de periferie er langzaam maar zeker weer bovenop te raken, in de Verenigde Staten herstelt de vastgoedmarkt nu al 20 maanden op rij, de Chinese economie heeft een harde landing kunnen vermijden en ga zo maar door. Maar vooral het feit dat de Europese economie weer groeit, wordt door Kurtz als hoopgevend ervaren.

Naarmate we op het jaareinde afstevenen, lijkt de crisisperiode achter de rug te zijn. Er wordt niets meer gezegd over een instorting van het financieel systeem, hoewel voor verschillende problemen nog altijd geen oplossing is gevonden. Van de problemen van enkele jaren geleden liggen de beleggers echter niet meer wakker. In Europa lijkt de periferie er langzaam maar zeker weer bovenop te raken, in de Verenigde Staten herstelt de vastgoedmarkt nu al 20 maanden op rij, de Chinese economie heeft een harde landing kunnen vermijden en ga zo maar door. Maar vooral het feit dat de Europese economie weer groeit, wordt door Kurtz als hoopgevend ervaren.