Het dilemma waar we voor staan klinkt alleszins weinig benijdenswaardig in de oren: het einde van de dollar of WOIII. Roberts is mening dat 2014 het jaar van de afrekening met de dollar kan worden. Ofwel zal de dollar opgegeven moeten worden, met als gevolg dat Washington zijn status van supermacht verliest.

Ofwel zullen de Verenigde Staten en hun bondgenoten de wereld regelrecht naar een Derde Wereldoorlog leiden, met als tegenstanders Rusland, China en eventueel nog India. Zal dit het einde van de wereld betekenen? Roberts ziet de toekomst in ieder geval somber in.

Het dilemma waar we voor staan klinkt alleszins weinig benijdenswaardig in de oren: het einde van de dollar of WOIII. Roberts is mening dat 2014 het jaar van de afrekening met de dollar kan worden. Ofwel zal de dollar opgegeven moeten worden, met als gevolg dat Washington zijn status van supermacht verliest. Ofwel zullen de Verenigde Staten en hun bondgenoten de wereld regelrecht naar een Derde Wereldoorlog leiden, met als tegenstanders Rusland, China en eventueel nog India. Zal dit het einde van de wereld betekenen? Roberts ziet de toekomst in ieder geval somber in.