Het 'death cross' bij het goud belooft echter nog meer pijn, want het 50-day moving average (het gewogen gemiddelde over 50 dagen) heeft het 200-day average doorbroken. Volgens de technische analyse is zo'n 'death cross' een duidelijk verkoopsignaal dat nog veel sterker is dan de terugval onder 1250 dollar.

Ole Hansen, commodities strateeg bij Saxo Bank, is van mening dat de goudprijs nu inderdaad nog lager moet, zonder daarbij een duidelijk omschreven koersdoel op te geven. Volgens Citigroup Research kan een herstel van de goudprijs maximaal reiken tot het niveau van 1400 dollar.

Het 'death cross' bij het goud belooft echter nog meer pijn, want het 50-day moving average (het gewogen gemiddelde over 50 dagen) heeft het 200-day average doorbroken. Volgens de technische analyse is zo'n 'death cross' een duidelijk verkoopsignaal dat nog veel sterker is dan de terugval onder 1250 dollar. Ole Hansen, commodities strateeg bij Saxo Bank, is van mening dat de goudprijs nu inderdaad nog lager moet, zonder daarbij een duidelijk omschreven koersdoel op te geven. Volgens Citigroup Research kan een herstel van de goudprijs maximaal reiken tot het niveau van 1400 dollar.