Draghi stelde echter teleur. Hij vertelde dat de rentetarieven van de ECB ongewijzigd bleven en dat er in februari ook geen andere stimulerende maatregelen zullen worden genomen.

Van uitstel hoeft echter geen afstel te komen, want hij gaf ook aan dat de ECB klaar staat om in actie te komen als dat nodig is, maar hij wil wachten op extra informatie.

De maanden rond de jaarwisseling worden vaak gekenmerkt door verstoringen in productie- en consumptiepatronen, deels door de feestdagen en deels door het winterweer.

Dat maakt extra maatregelen in maart - zeker als de inflatie sterker daalt en omslaat in deflatie - waarschijnlijk. Draghi hintte daar ook op door te zeggen dat de risico's voor economische groei in de eurozone momenteel eerder aan de onderkant dan aan de bovenkant liggen.

Draghi stelde echter teleur. Hij vertelde dat de rentetarieven van de ECB ongewijzigd bleven en dat er in februari ook geen andere stimulerende maatregelen zullen worden genomen. Van uitstel hoeft echter geen afstel te komen, want hij gaf ook aan dat de ECB klaar staat om in actie te komen als dat nodig is, maar hij wil wachten op extra informatie. De maanden rond de jaarwisseling worden vaak gekenmerkt door verstoringen in productie- en consumptiepatronen, deels door de feestdagen en deels door het winterweer. Dat maakt extra maatregelen in maart - zeker als de inflatie sterker daalt en omslaat in deflatie - waarschijnlijk. Draghi hintte daar ook op door te zeggen dat de risico's voor economische groei in de eurozone momenteel eerder aan de onderkant dan aan de bovenkant liggen.