Aandelenkoersen stegen en obligatiekoersen daalden als teken dat beleggers meer risico wilden nemen. Het uiteindelijke effect bleef echter beperkt.

Zoals verwacht verlaagde de ECB verschillende tarieven. De herfinancieringsrente en de depositorente gingen beide met 0,1% omlaag tot respectievelijk 0,15% en -0,1%.

Daarnaast werd een aantal liquiditeitsfaciliteiten voor het bankwezen uitgebreid. Naar een opkoopprogramma van Asset Backed Securities (ABS) - het opkopen van gebundelde leningen aan het midden- en kleinbedrijf wordt nader onderzoek verricht.

Aandelenkoersen stegen en obligatiekoersen daalden als teken dat beleggers meer risico wilden nemen. Het uiteindelijke effect bleef echter beperkt. Zoals verwacht verlaagde de ECB verschillende tarieven. De herfinancieringsrente en de depositorente gingen beide met 0,1% omlaag tot respectievelijk 0,15% en -0,1%. Daarnaast werd een aantal liquiditeitsfaciliteiten voor het bankwezen uitgebreid. Naar een opkoopprogramma van Asset Backed Securities (ABS) - het opkopen van gebundelde leningen aan het midden- en kleinbedrijf wordt nader onderzoek verricht.