De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem sprak destijds van een 'template', een voorbeeld dat bij volgende crisissen navolging zou kunnen krijgen. Dat betekent dat wij persoonlijk voor de rekening kunnen opdraaien wanneer ons land in de gevarenzone zou belanden.

De Grieken roken blijkbaar onraad, want het hoogste Griekse gerechtshof kondigde onlangs aan dat het aanslaan van het spaargeld van de Grieken onwettelijk is. Hebben de Grieken binnenkort opnieuw geld nodig? Op basis van het haastig genomen besluit zou men kunnen afleiden dat dit inderdaad het geval is.

De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem sprak destijds van een 'template', een voorbeeld dat bij volgende crisissen navolging zou kunnen krijgen. Dat betekent dat wij persoonlijk voor de rekening kunnen opdraaien wanneer ons land in de gevarenzone zou belanden. De Grieken roken blijkbaar onraad, want het hoogste Griekse gerechtshof kondigde onlangs aan dat het aanslaan van het spaargeld van de Grieken onwettelijk is. Hebben de Grieken binnenkort opnieuw geld nodig? Op basis van het haastig genomen besluit zou men kunnen afleiden dat dit inderdaad het geval is.