Deze evolutie kan uiteraard niet zonder gevolgen blijven voor de financiële markten, waar de zoektocht naar rendement stilaan een wanhopige zoektocht wordt.

De geldmarktfondsen, een markt die in Europa goed is voor ongeveer 1100 miljard euro, wordt geconfronteerd met dreigende verliezen.

De fondsbeheerders slagen er niet meer in om rendement te realiseren, dit als als gevolg van de negatieve rentetarieven op korte termijn.

Hoe die rentetarieven doorrekenen aan de klanten?

Een dergelijke evolutie zal niet zonder gevolgen blijven voor de klanten. Vier grote beheerders van geldmarktfondsen vertelden in een interview met de Financial Times op zoek te zijn naar manieren waarop die negatieve rentevoeten aan de klanten kunnen doorverrekend worden.

Dat betekent niet meer of niet minder dan dat het aanhouden van spaargeld in de toekomst geld gaat kosten. De klanten parkeren hun geld bij geldmarktfondsen vanwege de zekerheid, voor die zekerheid zal in de toekomst mogelijk een vergoeding moeten worden betaald.

Deze evolutie kan uiteraard niet zonder gevolgen blijven voor de financiële markten, waar de zoektocht naar rendement stilaan een wanhopige zoektocht wordt. De geldmarktfondsen, een markt die in Europa goed is voor ongeveer 1100 miljard euro, wordt geconfronteerd met dreigende verliezen. De fondsbeheerders slagen er niet meer in om rendement te realiseren, dit als als gevolg van de negatieve rentetarieven op korte termijn. Hoe die rentetarieven doorrekenen aan de klanten? Een dergelijke evolutie zal niet zonder gevolgen blijven voor de klanten. Vier grote beheerders van geldmarktfondsen vertelden in een interview met de Financial Times op zoek te zijn naar manieren waarop die negatieve rentevoeten aan de klanten kunnen doorverrekend worden. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat het aanhouden van spaargeld in de toekomst geld gaat kosten. De klanten parkeren hun geld bij geldmarktfondsen vanwege de zekerheid, voor die zekerheid zal in de toekomst mogelijk een vergoeding moeten worden betaald.